Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μεγαλύτερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο. Η γέφυρα που προκαλεί ίλιγγο στους διαβάτες, βρίσκεται στην επαρχία στην Zhangjiajie της Κίνας.

Η γέφυρα μήκους 300 μέτρων περνά πάνω από φαράγγι βάθους περίπου 180 μέτρων. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο ρεκόρ καταλάμβανε η γέφυρα στο Grand Canyon στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει μήκος 21 μέτρα μήκος και βρίσκεται 219 μέτρα πάνω από το φαράγγι.

Η συγκεκριμένη γέφυρα στην Κίνα, σύμφωνα με του ισχυρισμούς του αρχιτέκτονα, θα χρησιμεύει και ως διάδρομος για επιδείξεις μόδας και θα είναι σε θέση να χωρέσει μέχρι και 800 άτομα ταυτόχρονα.

Στο παρελθόν, η γέφυρα ήταν μία ξύλινη αερογέφυρα που συνέδεε τις δύο κορυφές του πέτρινου βουνού του Βούδα στο Γεωπάρκο Σινιουζχάι, αλλά τώρα είναι μια γυάλινη γέφυρα 300 μέτρων με θέα στο κενό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετοί επισκέπτες ήταν τόσο τρομοκρατημένοι που δεν μπορούσαν να κουνηθούν και κρατιόντουσαν μεταξύ τους και από τα κάγκελα για να τη διασχίσου, προσπαθώντας να μην κοιτάζουν κάτω.

Βίντεο: Raw: Tourists Brave Glass-Bottom Bridge

Πηγή: https://prismaglass.wordpress.com/2016/05/17/worlds-highest-longest-glass-bottom-bridge/